Sylvestercross

Nog 459 dagen tot de Sylvestercross!

Veel gestelde vragen

Algemeen

Hoe kom ik aan mijn startnummer?

Deelnemers die individueel hebben ingeschreven kunnen hun startnummer ophalen in de kantine van AV Pijnenburg; dat kan op de wedstrijddag tot een half uur voor de start van de wedstrijd; het kan ook op 30 december tussen 17:00 en 20:00 uur. Deelnemers uit de omgeving van Soest wordt geadviseerd gebruik te maken van deze laatste mogelijkheid om de drukte op de wedstrijddag te mijden. 

Scholieren, die mee doen aan de Bink Scholierencross kunnen hun startnummer op de wedstrijddag ophalen in de grote tent vlak bij start en finish in de Lange Duinen.

Deelnemers aan de Rabobank BusinessRun krijgen hun startnummer uitgereikt in de kantine van SO Soest aan de Bosstraat.

Genodigde lopers voor de Prominentenrace (mannen en vrouwen) kunnen hun startnummer ophalen in de VIP-tent bij start/finish (alle andere genodigde lopers, bijvoorbeeld voor de Korte Cross, halen hun startnummer op in de kantine van AV Pijnenburg).

Ik wil bij de Sylvester by Night 10 personen of meer in in een keer opgeven, kan dat?

De inschrijving en betaling gebeurt per persoon. Indien u meer dan 10 personen tegelijk wilt opgeven en dit liever niet per persoon doet, kunt u contact met ons opnemen via inschrijven@sylvestercross.nl. In dat geval krijgt u een excelbestand om in te vullen en wordt u verzocht het geld middels overschrijving aan ons te betalen.

Is lopen op spikes mogelijk?

Ja, het gehele parcours is geschikt voor het lopen op spikes; de oversteken over een fietspad worden zand afgedekt.

Hoe is het parcours?

Het parcours is mooi en zwaar. Start en finish liggen op een zandheuvel en in totaal wordt per ronde ongeveer 400 meter in het mulle zand gelopen; de rest van het parcours wordt gevormd door bospaden, die ook nog hoogteverschillen kennen.

Kun je voor tijdregistratie gebruik maken van je eigen chip?

Er wordt gelopen met een chip die aan je startnummer bevestigd is. Dit betekent dat het niet mogelijk is een eigen chip van bijvoorbeeld ChampionChip te gebruiken.
 

Kan een recreatief loper inschrijven voor de korte cross, de senioren of masterscross?

Nee, het gaat hierbij om KNAU-wedstrijden die bedoeld zijn voor atleten met een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie. Voor recreatieve lopers zijn de Prestatieloop (3, 6 of 9 km) en de Prestatieloop over 4km bedoeld.

Kun je deelnemen aan de jeugdlopen als je geen lid bent van een atletiekvereniging?

Sinds 2008 is het toegestaan dat jeugdige lopers die geen lid zijn van een atletiekvereniging zich inschrijven voor de pupillen- en CD-juniorenwedstrijden.
Er wordt dan gelopen tegen leeftijdsgenoten en deels ook tegen lopers die wel lid zijn van een atletiekvereniging.

Moet je bij de Prestatieloop vooraf opgeven hoeveel ronden je wilt lopen?

Nee, het aantal gelopen ronden wordt met de tijdregistratiechip vastgelegd.
In de uitslag wordt bij de eindtijd ook aangegeven hoeveel ronden je gelopen hebt.

Zijn in het start- en finishgebied omkleedruimte, toiletten en douches beschikbaar?

Kleedkamers, toiletten en douches bevinden zich in de accommodatie van AV Pijnenburg in de onmiddelijke omgeving van het parcours.
Deelnemers kunnen zich ook omkleden in de grote tent bij het parcours. Tevens worden in de buurt van de grote tent en vlakbij het start- en finishgebied mobiele toiletten geplaatst.

Krijgen deelnemers een herinnering?

Alle deelnemers krijgen een herinnering. De jeugdlopers ontvangen bij de finish een herinneringsbeker. Voor alle andere lopers is er het traditionele tegeltje. Indien gewenst kunnen de jeugdlopers hun herinneringsbeker inruilen tegen een tegeltje; dit omruilen kan alleen op de wedstrijddag zelf in de finishtent.

Mag ik samen met mijn hond lopen?

Nee, honden zijn niet toegestaan op het parcours; ze leveren (zelfs aangelijnd) te veel hinder op voor de andere deelnemers.


Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op.

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren