Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Adrienne Herzog in Sylvestercross


27-12-2008

Op de laatste dag van 2008 zal Adrienne Herzog één van de blikvangers zijn in de 28ste editie van de Sylvestercross. De 23-jarige Apeldoornse was van plan om zich na haar eervolle 6e plaats op het Europees Kampioenschap Veldlopen in Brussel te richten op het indoorseizoen. De overwinning in de vorige editie van de Sylvestercross smaakte echter naar meer en de organisatie is aangenaam verrast met haar besluit om in Soest van start gaan. Vorig jaar schreef ze de Sylvestercross soeverein op haar naam. De verwachting is dat er dit jaar meer tegenstand zal zijn. Een internationaal deelnemersveld, met loopsters van 6 nationaliteiten, is aangetrokken om deelneemsters en publiek een mooie strijd om de ereplaatsen te bieden. Uit Italië komt de nationale crosskampioene Hanane Janat. De Belgische Sigrid vanden Bempt nam deel aan het EK Cross en steekt in uitstekende vorm. Ook aan de start: Malikka El Kassoumi, onlangs nog 4e in het Marokkaans Crosskampioenschap en de Oekraïense Tatyana Mesentseva. De Françaises Fanny Pruvost en Elodie Dulot gelden als outsiders.

Uit eigen land is sterke tegenstand te verwachten van Miranda Boonstra. Ze werd in Brussel 37e en zal zeker proberen een goede prestatie op het Soester zand neer te leggen. Ilse Pol heeft zich afgelopen jaar een plek tussen de nationale top op de weg verworven. Mogelijk kan zij ook op de zachte ondergrond goed uit de voeten en voor een verrassing zorgen. Andere loopsters die we voorin kunnen verwachten zijn Jolanda Verstraten, Sabine van de Reijt, Andrea Deelstra en Lesley van Miert. De prominentencross voor vrouwen start om 13:35 en gaat over 6000 m.

De korte cross voor vrouwen zal gaan over 3200 m. Met regerend Nederlands kampioene Anne van den Hurk en EK-ganger Marije te Raa aan de start is ook daar het nodige spektakel te verwachten. Deze Brooks korte cross voor vrouwen start om 12:00 uur.


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren