Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Sterk vrouwenveld in Soest


03-12-2007

Na een jaar van afwezigheid is op 31 december 2007 een traditie in ere hersteld en staat er weer een prominentenloop op het programma van de Internationale Vitens Sylvestercross. Vrijwel de gehele nationale top zal aan de start verschijnen. Regerend nationaal veldloopkampioene Adrienne Herzog, die de Sylvestercross in 2005 op haar naam wist te schrijven, zal zeker proberen ook dit jaar de zege te pakken. Ze krijgt daarbij te maken met stevige concurrentie uit zowel binnen- als buitenland. Selma Borst is van de partij en Ilse Pol, die in korte tijd aansluiting heeft gevonden bij de nationale top. Susan Kuijken kan voor een verrassing gaan zorgen. Zij pakte in 2005 brons op het EK Veldloop in Tilburg en toonde dit jaar haar uitstekende vorm met een 3e plaats bij de Amerikaanse NCAA Cross Country Championships.
Ondanks deze sterke inbreng vanuit eigen land zie het er niet naar uit dat het podium geheel oranje zal worden gekleurd. België zal vertegenwoordigd zijn met liefst 3 loopsters die zich kwalificeerden voor het EK veldloop welke komend weekend wordt gehouden in het Spaanse Toro. Onder hen Nathalie de Vos, Belgisch kampioene veldlopen 2006 én 2007. Zij wordt terzijde gestaan door Sigrid Vanden Bempt, deze zomer nog actief tijdens het WK in Osaka, en Stephanie de Croock, onlangs nog 3e in de Crosscup van Mol.
Verder aan de start in Soest: Andrea Deelstra, Marieke Falkmann, Mariska Kramer, Corelien Kloek en Isabelle Sluysmans (B)


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren