Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Deelname VITENS Sylvestercross Soest overweldigend.


02-01-2007

Zondag 31 december 2006 vond de 26e editie van de Sylvestercross Soest plaats in de Lange Duinen.
De voorafgaande stormachtige nacht en vandalen hadden er voor gezorgd dat het parcours op veel plaatsen was aangepast, en bewegwijzering en bebording waren verplaatst of verdwenen. Na herstel hiervan in de vroege ochtenduren kon de jaarlijkse cross beginnen. Door het inmiddels opgeklaarde weer werden velen uitgenodigd om ook dit jaar in een schitterende omgeving weer de strijd met de elementen aan te gaan. De deelname van ca. 2000 lopers (jeugd en prestatielopers) was veel meer dan verwacht.
Lopers, natuur, organisatie en het massaal opgekomen publiek samen zorgden op de laatste dag van het jaar wederom voor een feest.

Om 12.00 uur viel het eerste startschot voor de jongste jeugd t/m 9 jaar. Om 12.30 uur volgde de jeugd tussen 10 t/m 12 jaar, en om 13.00 uur was het de beurt aan de oudste jeugd t/m 16 jaar. Het uitgezette parcours van 1200 meters werd respectievelijk één, twee of driemaal genomen. Het totale aantal gefinishte jeugdlopers bedroeg 281 en voor alle leeftijdgroepen tussen de 6 en 16 jaar zijn de nummers 1, 2 en 3 gehuldigd met een beker en een rode roos.

Wethouder Paul Lemmen gaf onder deskundige leiding van de starter om 14.00 uur het startschot voor de grote groep van ca. 1700 prestatie-/recreatielopers die de hun wel bekende ronde van drie km. één-, twee- of driemaal hebben afgelegd. Aan de finish wachtte hen de Sylvestercross herinneringstegel, ditmaal speciaal ontworpen door cartoonist en de in Soest wonende Jean Marc van Tol bekend van “Fokke en Sukke”.

Massaal werd er na afloop van de cross gebruik gemaakt van de gelegenheid om met elkaar in en buiten de tent na te praten en van een kop erwtensoep met worst of een glühwein met oliebollen te genieten. Om 16.00 uur werd het parcours en de tijdelijke tenten weer afgebouwd, waarna om 17.00 uur de rust in de Lange Duinen terugkeerde.

De organisatie van de Sylvestercross Soest 2006 kan terugkijken op een geslaagd evenement en bedankt allen die hieraan een bijdrage hebben geleverd. Graag tot ziens op 31 december 2007.


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren