Sylvestercross

Nog 159 dagen tot de Sylvestercross!

Koster en Choukoud favoriet in Soest

Koster en Choukoud favoriet in Soest
22-12-2014

Maureen Koster en Khalid Choukoud gaan op oudejaarsdag als favorieten van start bij de 34e Rabobank Sylvestercross.

Beide EK-gangers  kwamen internationaal goed voor de dag met respectievelijk een 5e plek voor Maureen, ondanks een valpartij, bij de beloften onder 23 en een 7e plek voor Khalid bij de senioren mannen. Maureen werd afgelopen weekend bij de Internationale Crosscup in Brussel verrassend 2e Europese bij de senioren dames en versloeg daar o.a. de nummer 4 van het EK senioren Almensh Belete.

Internationale concurrentie komt er voor nationaal kampioen Khalid Choukoud uit Oekraïne en Italië, die hun nationale crosskampioenen Roman Romarenko en Jamal Chatbi het Soestduinerzand in sturen. Traditie getrouw ook veel sterke Belgen dit jaar aangevoerd door de nummer twee van vorig jaar Soufiane Bouchiki.  Nederlandse concurrentie komt er van Roy Hoornweg, die Choukoud in Groningen bij de 4 mijl nog voor bleef, Tom Wiggers, Patrick Stitzinger  en Gert Jan Wassink.

Bij de dames komt waarschijnlijk de sterkste concurrentie voor het talent Maureen Koster uit België in de vorm van Almensh Belete, de nummer twee van vorig jaar en 4e bij het laatste EK cross. Ook oud winnaressen Veerle Dejaeghere uit België en Miranda Boonstra, meervoudig crosskampioene en marathontopper, gaan de strijd weer aan in Soest. Marathonloopster Andrea Deelstra is hersteld van haar blessure die ze tijdens het EK marathon opliep en zal met Ruth van de Meijden tot gevaarlijke outsiders gerekend moeten worden. Spannend zal het ook zijn hoe de nog jonge Brabantse Irene van Lieshout zich in dit veld zal handhaven.

De korte cross bij de mannen zal het een strijd worden tussen de sterkste Belg van dit moment Abdellah Dacha en de Zaandammer Richard Douma, winnaar van o.a. de Internationale Warandeloop in Tilburg.

Niet bij de snelste mannen maar ook leuk om te zien zijn de deelnames van oud schaatser Ben van der Burg, volleyballer Bas van de Goor en 2e Kamerlid Michiel van Nispen.

 


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren