Sylvestercross

Nog 105 dagen tot de Sylvestercross!

Individuele onderdelen

Bij de a.s.r. Vitality Sylvestercross op 31 december kun je kiezen uit bijna 30 verschillende wedstrijden. Voor sommige wedstrijdonderdelen kun je alleen maar inschrijven als je wedstrijdlid bent van een atletiekvereniging, voor andere onderdelen is lid zijn van een atletiekvereniging niet nodig.

Jeugdige deelnemers kunnen inschrijven voor de wedstrijden voor de pupillen en de junioren C en D en vanaf 7 jaar (samen met hun ouders) ook voor de prestatielopen.

De wedstrijdlopers (met een wedstrijdlicentie) kunnen afhankelijk van hun leeftijd deelnemen aan de wedstrijden voor de junioren A en B, de korte cross, de prominentenloop en de masterscross.

De wedstrijden van de junioren en senioren maken onderdeel uit van het Nationaal Crossciruit, bestaande uit in totaal 5 hardloopevenementen. Bij ieder evenement kunnen punten worden verzameld. Winnaars van het eindklassement vallen in de prijzen. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van de atletiekunie.

Recreanten (zonder een wedstrijdlicentie) kunnen (uitsluitend) deelnemen aan de Bas van de Goor Foundation prestatieloop over 4 km of de prestatieloop over maximaal 9 km. Bij deze laatste prestatieloop kun je tijdens de wedstrijd kiezen voor het lopen van één, twee of drie ronden van circa 3 km; met behulp van de tijdregistratiematten wordt bepaald hoeveel ronden je gelopen hebt, je hoeft dat dus niet vooraf te melden.

Ook in het programma opgenomen is de Bentinck Fonds G-cross. Deze crossloop over 600 meter is bedoeld voor gehandicapten van alle leeftijden met wel de wetenschap dat je door mul zand moet lopen.

Hieronder een overzicht van het programma. Weten hoe het parcours eruit ziet? Klik dan hier voor de parcourskaart


.


Foto's


Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren