Sylvestercross

Nog 220 dagen tot de Rabobank Sylvestercross!

Sylvester Scholierencross

'Scholierendeelnemers en diabetes' en 'De snelste school van de Provincie Utrecht!'
Op 31 december zal tijdens de Sylvestercross in Soest de Bink Sylvester Scholierencross worden georganiseerd. Alle scholen uit Soest en omstreken worden uitgenodigd om teams uit de groepen drie tot en met acht af te vaardigen en mee te dingen naar de titel: “De snelste school van de Provincie Utrecht!”

Inschrijving
Inschrijven als team is geheel kosteloos en kan door het aanmeldformulier op de Bink Sylvester Scholierencross flyer in te leveren bij de school. De flyer wordt door de school uitgedeeld aan de leerlingen. De school verwerkt de aanmeldingen vervolgens via onze inschrijfmodule op de website. Doet de school nog niet mee, maar zijn er klasgenoten die wel zin hebben om mee te doen met een schoolteam? Vraag dan aan de juf/meester of de sportcoördinator van de school of deze ook mee wil doen aan de Bink Sylvester Scholierencross! Deelname is gratis voor schoolteams en de school mag met zoveel teams mee doen als de teams gevuld kunnen worden. De functionaris van de school kan contact opnemen met de Commissie Scholierencross wanneer zij nog vragen hebben.

Samenwerking met ons goede doel 'Bas van de Goor Foundation'
De Bas van de Goor Foundation zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Mogen we een team extra aandacht geven i.s.m. Bas van de Goor Foundation als een van de deelnemers van het team diabetes heeft?

De wedstrijddag
De wedstrijd zal worden gehouden op het parcours van de Sylvestercross (een grote internationale hardloopwedstrijd) in de Lange Duinen van Soest.
Er wordt gestreden in de categorieën groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 leerlingen, jongens en/of meisjes. Deelnemers die zich hebben ingeschreven wordt geadviseerd minimaal drie kwartier van tevoren aanwezig te zijn in de deelnemerstent in de Lange Duinen. Daar zullen de startnummers worden uitgereikt aan de contactpersoon van de school en is ook plek voor tassen en andere spullen. Ook willen we van iedereen een leuke teamfoto maken, waar extra tijd voor nodig is. De teamfoto’s worden gemaakt in de buurt van het grote podium. Warm gekleed gaan is een must; het kan soms koud zijn.
De starttijden zijn als volgt:
10:50   Bink Sylvester Scholierencross GR3 + GR4
11:00   Bink Sylvester Scholierencross GR5 + GR6
11:10   Bink Sylvester Scholierencross GR7 + GR8

Ongeveer 15 minuten na de wedstrijd is de prijsuitreiking op het grote podium, waar de snelste school van de Provincie Utrecht bekend gemaakt wordt! De netto tijden van de vier snelsten uit het team worden bij elkaar opgeteld om tot de uitslag te komen.
Elke deelnemer krijgt wat te eten en te drinken en een leuke herinnering mee naar huis.

Aanreisinformatie
Zoals gezegd vindt de wedstrijd plaats in de Lange Duinen van Soest. De auto kan worden geparkeerd rondom het terrein van voetbalvereniging SO Soest of de fiets bij Atletiek Vereniging Pijnenburg, aan de Wieksloterweg oostzijde 10. Volg vanaf AV Pijnenburg de borden ‘start/finish gebied’. Wij adviseren de scholen en/of begeleiders om (bijvoorbeeld) een vlag van de school mee te nemen en op te hangen als verzamelpunt van de school.

Vragen?
Stuur een mailtje naar scholierencross@sylvestercross.nl.

Wij zijn op de dag zelf te bereiken via telefoonnummer: 06-610932949 (Patrick Mulder, coördinator Scholierencross)


Promofilm
Wil je wat meer weten hoe de Scholierencross eruit ziet en wat je allemaal te wachten staat?
Bekijk dan eens onze promofilm!


Uitslagen
De uitslagen van de Bink Sylsvester Scholierencross 2017


Foto's


Herinneringen en fotoalbums

Onze Sponsoren