COVID maatregelen

De enorme toename van de Coronabesmettingen en de verscherping van de Coronamaatregelen per 13 november j.l hebben het bestuur van de Stichting Sylvestercross Soest genoodzaakt het besluit om in 2021 een compleet evenement te organiseren te heroverwegen. De vooruitzichten zijn er niet beter op geworden. De conclusie is, dat er onder de huidige condities geen complete Vaarderhoogt Sylvester by Night op 30 december 2021 en a.s.r. Vitality Sylvestercross op 31 december 2021 - waar jong en oud, recreant en topatleet aan mee kunnen doen, aangemoedigd door een groot publiek - zijn te organiseren. Daarnaast acht het bestuur het onverantwoord grote groepen deelnemers en vrijwilligers bij elkaar te brengen in de huidige situatie van de pandemie.
Ondanks de vergaande voorbereidingen van onze reeds eerder uitgestelde 40e editie hebben wij moeten besluiten ook in 2021 af te zien van de fysieke cross.

Wel wordt er - net als in 2020 - een Virtual Sylvestercross en Virtual G-cross georganiseerd. Hierbij lopende deelnemers in hun eigen gekozen omgeving in de periode 28 t/m 31 december 2021. Alle deelnemers aan de Virtual cross worden met deze gevraagd nog steeds de algemene Coronaregels in acht te nemen en de Virtual cross niet te (hard)lopen op drukke plekken. Blijf gezond!