Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Mannenrace in Soester Sylvestercross bij voorbaat spannend


28-12-2008

De finish van vorig jaar staat nog helder op het netvlies: zij aan zij vochten Michel Butter, de Keniaan Edwin Kipkorir en Aziz Ennaji zich een weg door de zware laatste meters. Ennaji, de Italiaan die onderweg de knellende spikes uittrok en blootsvoets verder liep, wist met een ultieme snoekduik de zege in de wachten te slepen. Ook dit jaar zal de beslissing in de laatste meters gaan vallen, is de verwachting. Tussen de pakweg vijftig lopers uit tien verschillende landen bevindt zich geen uitgesproken favoriet. Ook de Nederlandse toplopers hebben een goed uitzicht op een podiumplaats. Aan Patrick Stitzinger, vorig jaar zesde, worden daartoe de grootste kansen toegedicht. Nationaal marathonkampioen Greg van Hest zou wel eens voor een oudejaarsstunt kunnen zorgen. Koen Raymaekers en Luc Krotwaar worden met de week sterker en ook Gerwin van den Hurk ontwikkelt zich onder de hoede van Tonnie Dirks tot een veldloopspecialist van formaat.

Onze Zuiderburen komen met een sterke delegatie, waarin naast Krijn van Koolwijk liefst drie EK-Cross gangers: Hans Janssens, Dries Busselot en Kim Ruell. Twee jonge Oost-Afrikanen zullen zich zeker voorin melden. Moses Kibet uit Uganda is pas zeventien jaar oud; Keniaan Lucas Rotich heeft één jaarring meer. Van de aanwezige Fransen lijken Hassan Belkhanouch, eerder dit jaar winnaar van de halve marathon van Utrecht en Lakhal Irba, vorig jaar vijfde in Soest de sterksten. Wit-Rus Igor Teterukov is regerend Crosskampioen van zijn land en zal zeker geen cadeautjes weggeven. Algerijn Nordin Athamna en Sajji Bouazza uit Marokko steken beide in uitstekende vorm en zullen naar verwachting evenals vorig jaar een plek in de top tien opeisen. 

De Mannen Prominenten starten om 14:05 uur en lopen een afstand van 10,4 km.

In de korte cross zal de strijd gaan tussen Johan de Koning, winnaar van de Warandeloop; Gijs Peters, vorig jaar tweede in Soest en twee jonge Vlaamse Steeple Chase specialisten: Maarten Mortelmans en Dieter Vanstreels. Zij leggen 3.2 km af en gaan om 12:00 van start.


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren