Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Sylvestercross in 2008 met businessrun


15-10-2008

SOEST - Op woensdag 31 december wordt in de Lange Duinen bij Soest voor de 28ste keer de Sylvestercross gehouden. 
De Sylvestercross 2008 presenteert natuurlijk weer het bekende programma met als belangrijkste onderdeel de prominentenloop voor dames en heren met nationale en internationale toppers. Wie herinnert zich niet de close-finish en 3e plaats van Michiel Butter of de afgetekende zege van Adrienne Herzog op de laatste dag van 2007?

Ook de gewone wedstrijdlopers, de jeugd en de prestatielopers kunnen zich op oudejaarsdag weer helemaal uitleven op het zanderige en heuvelachtige parcours, waaraan de Sylvestercross zijn unieke karakter ontleent. Het mooie van een cross is dat de weersomstandigheden vrijwel nooit een belemmering zijn voor een goede wedstrijd, het kan bijna niet ruig genoeg zijn. Ook daarom is de Sylvestercross steeds uitdagend.
Het sluitstuk van de dag wordt traditioneel gevormd door de prestatieloop. Recreanten uit alle windstreken strijden over 3, 6 of 9 km om de eer en tegen de elementen. Bij de prestatieloop is afgelopen jaar de maximale capaciteit van het parcours met een record aantal van meer dan 1500 deelnemers benaderd. Om te voorkomen dat we door de groeiende belangstelling voor onze prachtige cross lopers zullen moeten teleurstellen hebben we besloten een businessrun in het programma op te nemen, waardoor de prestatieloop wat ontlast zal worden. Met de Sylvester Business Run komen we overigens ook tegemoet aan een bekende wens van verschillende bedrijven die als sponsor optreden en die graag met een bedrijventeam willen deelnemen.

Dankzij de medewerking van veel sponsoren wordt er weer een groots evenement neergezet, waar op oudejaarsdag veel deelnemers en toeschouwers verwacht worden. 
Kortom noteer die dag maar alvast in je agenda en stem tijdig je training af op de mooiste cross van Nederland. Tot ziens op 31 december 2008.

Ad van der Wiel 
Voorzitter Stichting Sylvestercross Soest


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren