Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Aziz Ennaji duikt bij Sylvestercross naar de winst

Aziz Ennaji duikt bij Sylvestercross naar de winst
31-12-2007

De in Italië woonachtige Marokkaan Aziz Ennaji El Idrissi heeft op oudejaarsdag de mannenrace van de 27ste Vitens Sylvestercross gewonnen in een tijd van 34:45.

Over de cross van 10.400m bleef hij de Keniaan Edwin Kipkorir minder dan een neuslengte voor, toen zij samen met Michel Butter na een enerverende sprint van honderden meters door het mulle zand vallend als eersten over de finish kwamen. Michel Butter werd derde.

De Internationale Sylvestercross gaat voor de mannen-prominenten over zes ronden, waarbij zes keer het mulle zand in het start-finish-gebied genomen moet worden. Aziz had zijn geleende en niet goed passende crossschoenen na de tweede ronde uitgeschopt en heeft de overige vier ronden op blote voeten afgelegd. Tot de voorlaatste ronde werd fel strijd geleverd in een kopgroep, waarin naast de al genoemde atleten ook de Tom van Hooste (BEL), Hans Janssens (BEL), Lakhai Irba (FRA), Faoud Larhiouch (FRA), Nourdinne Athamna (ALG) Patrick Stitzinger (NED) en Sajji Bouazza (MAR) van de partij waren.

Aziz Ennaji, Edwin Kipkorir en Michel Butter liepen de laatste ronden gedrieën op kop en een fantastische lange eindsprint heuvelopwaarts bracht uiteindelijk pas op de streep de beslissing.

Bij de dames won de 22-jarige Adriënne Herzog de zes kilometer lange crossloop. Herzog bleef de Belgische Nathalie de Vos ruim voor. Selma Borst werd vijfde.
Naast de prominentenlopen voor de mannen en de vrouwen was er op de Sylvestercross weer een volledig programma. Vanaf de eerste start voor de jongste pupillen om 9:30 uur werd er in alle categorieën fanatiek gestreden om de ereplaatsen. Aan de atletiekunie-wedstrijden hebben in totaal meer dan 800 atleten deelgenomen. Als uitsmijter van de dag begonnen om 15:00 uur meer dan 1500 recreanten aan de prestatieloop, naar keuze over 3, 6 of 9 kilometer. In een prachtig lang lint van lopers en loopsters koos de overgrote meerderheid voor het volmaken van de volle 9 kilometer. Vermoeid maar voldaan ging iedereen na afloop naar huis met het traditionele en welverdiende tegeltje (dit jaar van de hand van Dick Bruynesteyn).


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren