Sylvestercross

Nog 148 dagen tot de Sylvestercross!

Promotie crossbeleid Atletiekunie uitgebreid


08-10-2007

De afgelopen week heeft de Atletiekunie met de organisatoren van de Vitens Sylvestercross in Soest en de BN/DeStem Mastboscross in Breda overeenkomsten gesloten om het crossbeleid in Nederland verder te bevorderen. In deze overeenkomsten staan afspraken met betrekking tot ondersteuning op financieel en communicatief vlak door de Atletiekunie van de organisaties van zowel de Vitens Sylvestercross als de BN/DeStem Mastboscross Breda (voorheen bekend als Internationale Sprintcross Breda).

De organisatoren van zowel de Sylvestercross in Soest als de Mastboscross hebben een ruime ervaring opgebouwd met het houden van crosswedstrijden tot op internationaal niveau. De Atletiekunie wil de cross op een hoger plan brengen, waardoor meer atleten gaan crossen. De organisatoren zullen bij het samenstellen van het internationale startveld de nadruk leggen op deelname van Europese atleten. Verder zal gezamenlijk breed aandacht gevraagd worden voor de crosswedstrijden bij met name de jeugdatleten. Specifiek in Breda zal er meer aandacht zijn voor deelname door atleten met een beperking.

In het voorjaar van 2007 ondertekende de Atletiekunie al een overeenkomst met de organisatie van de Tilburgse Internationale VGZ Warandeloop voor een atletiekcrossinterland tijdens deze wedstrijd, waarmee deze internationale cross een extra impuls krijgt. Tegelijkertijd werd via deze overeenkomst een verdere invulling gegeven aan de Permit-status die de Europese Atletiek Associatie (EAA) al een aantal jaren geeft aan deze cross in Tilburg, die op zaterdag 10 en zondag 11 november 2007 gehouden wordt.

Nederland behaalde de laatste jaren diverse sportieve successen op crossgebied. Dit voorjaar werd Lornah Kiplagat wereldkampioen cross. Eerder behaalden Kamiel Maase en Susan Kuijken medailles bij Europese crosskampioenschappen en werd Lornah Kiplagat Europees crosskampioen in Tilburg.

De Vitens Sylvestercross wordt gehouden op maandag 31 december 2007, de BN/DeStem Mastboscross op zaterdag 19 en zondag 20 januari 2008.

Sylvestercross-voorzitter Ad van der Wiel en Atletiekunie-directeur Rien van Haperen
Sylvestercross-voorzitter Ad van der Wiel en Atletiekunie-directeur Rien van Haperen  


Directeur Rien van Haperen en de Bredase wedstrijdleider Bart van Egeraat


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren