Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

"KNAU Crosscircuit vervalt”


01-11-2006

De KNAU heeft besloten om de drie grootste NK's; NK Atletiek, AA Drink NK Indoor en de NK Cross in de toekomst meer aandacht te geven. Om aan dit beleid te voldoen zal hiermee het KNAU Crosscircuit komen te vervallen en alle organisatorische aandacht naar het NK Cross gaan.

Het beleid van de KNAU om meer focus op haar drie NK's te geven, zal in de komende periode haar vruchten doen afwerpen. Komend jaar zal het NK Cross in Wageningen een tweedaags evenement worden waardoor trimloop, jeugdloop en andere categorieën meer onder de aandacht gebracht kunnen worden. Tevens zullen ervaringen van het zeer succesvolle EK Cross in Tilburg afgelopen jaar, bij de komende NK crossen gebruikt worden. Door deze insteek wordt de aandacht gefocust op één groot evenement wat uit reacties van partners en sponsors ook aantrekkelijker is gebleken.

Daarnaast heeft de Koninklijke Landmacht laten weten niet meer op dezelfde wijze het KNAU Crosscircuit te kunnen ondersteunen als afgelopen jaren. Door het wegvallen van deze overkoepelende partner, bleek er weinig draagkracht om het circuit in stand te houden. Nieuwe overkoepelende sponsors hebben zich in de afgelopen jaren niet aangediend.

Er is gekozen om de Internationale VGZ Warandeloop, welke vroeg in het crossseizoen is, als selectiewedstrijd te gebruiken voor het EK Cross.


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren