Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Sterk deelnemersveld Warandeloop

Sterk deelnemersveld Warandeloop
15-11-2014

Uniek deelnemersveld bij eerste wedstrijd van het Lotto Crosscircuit

Sifan Hassan maakt opnieuw opwachting in Warandeloop Tilburg

Startschot Nationaal Crosscircuit in Tilburg
Op 23 november 2014 staat vrijwel de gehele Nederlandse top aan de start van de 56e Internationale Loket.nl Warandeloop in Tilburg. Daarmee is spektakel gegarandeerd tijdens de eerste wedstrijd van het Lotto Crosscircuit.Na de EK Cross in Bulgarije op 14 december 2014 is de Sylvestercross in Soest op Oudjaarsdag de tweede wedstrijd. De Abdijcross in Kerkrade op 17 en 18 januari 2015 is als derde crosscircuitwedstrijd tevens het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen Cross. Vierde wedstrijd is de Mastboscross in Breda op 1 februari 2015.

Hoge verwachtingen van een sterk deelnemersveld
Bij de mannen werd Khalid Choukoud in de jaren 2010-2013 maar liefst vier maal op rij tweede. Voor 2014 heeft hij andere plannen: “Het zou mooi zijn als ik dit jaar voor de overwinning ga!” Geduchte concurrentie komt er van Jesper van der Wielen die zich helemaal focust op het veldlopen. En wat te denken van Dennis Licht, die recent de overwinning op de CrossCup-manche aan het Zilvermeer in Mol pakte. Maar ook Michel Butter (winnaar in 2008), Koen Raeymakers, Gert-Jan Wassink, Tom Wiggers en Ronald Schroer verschijnen aan de start en zijn uit op de zege.
De Nederlandse mannen zullen extra gemotiveerd zijn door de uitspraken van Pieter-Jan Hannes, regerend Europees Kampioen Onder 23 jaar. De net 22-jarige Belg verkondigde tegenover de camera’s van Losse Veter dat hij alle Nederlanders te slim af zal zijn. Hij wordt daarin gesteund door een grote groep sterke landgenoten, waarvan Bashir Abdi (vorig jaar winnaar Soest en op de 10km sneller dan Choukoud) de meest vooraanstaande is.
Unieke clash bij de vrouwen
Bij de vrouwen wacht een hoogst unieke clash: zowel Sifan Hassan als Hilda Kibet neemt deel aan de Loket.nl Warandeloop. Hassan won in 2013 het NK Cross Tilburg tijdens de Loket.nl Warandeloop en in 2014 brak zij volledig door op het internationale podium. Een eenvoudige zege zal het echter niet worden. Reeds in een eerder stadium gaf Hilda Kibet aan naar Tilburg te komen. Dat deed zij ook in 2008, toen bleek ze de sterkste en enkele weken later werd ze ook tot Europees Kampioene cross gekroond. Daarnaast wordt er ook veel verwacht van Jip Vastenburg en Maureen Koster, die zelf aangaf te willen pieken tijdens de Warandeloop en het EK Cross. Maar ook Ruth van der Meijden, Sabine van der Reit, Miranda Boonstra, Marije te Raa, Jamie van Lieshout, Julia van Velthoven komen voor een topprestatie naar Tilburg.

Europese Toppers
De Nederlanders zullen het opnemen tegen eveneens een erg sterk Europees veld van toppers, met bij de vrouwen Dominika Nowakowska (POL, #4 in 2013), Veerle Dejaeghere (BEL), Simrit Restle (DUI, #2 in 2011) en Ursula Gatzweiler (DUI). Bij de mannen staat de top 10 van vorig jaar aan de start, met maar liefst drie oud winnaars, alsook Dame Tasame (winnaar 2012 en 2013) en Vitaly Shafar (winnaar 2011).
De 56e Internationale Loket.nl Warandeloop Tilburg vindt plaats op 21-22-23 november. Je vindt alle informatie over het event op www.warandeloop.nl.
 
 


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren