306 woorden
2 minuten leestijd

Ook vuurwerk op korte afstanden Sylvestercross

Afgelopen zomer verraste Yvonne Hak vriend en vijand door in de finale van de Europese Kampioenschappen een zilveren medaille op de 800 meter te veroveren. De 24-jarige studente medicijnen uit Heerhugowaard is zesvoudig nationaal kampioene op de 800m en wordt gezien als de mogelijke opvolgster van Olympisch Kampioene Ellen van Langen. 

Op oudejaarsdag staat ze in Soest aan de start van de Korte Cross, waarvan ze de zege niet in de schoot geworpen zal krijgen. Er moet ruim 3 km worden afgelegd over het schitterende, maar zware parcours door de Soester Duinen. Hak zal daarbij af moeten rekenen met Marije te Raa, de Nederlands Kampioene op de 1500m en in 2008 de snelste in Soest. Ook de winnares van vorig jaar, Lotte Jacobs, staat aan de start. Lesley van Miert, de vrouw die Hak twee weken gelden in Tilburg versloeg, zal dat kunststukje op de valreep van 2011 graag nog een keertje overdoen. 

Ook bij de Korte Cross van de mannen zal een Europese topper aanwezig zijn. Arnoud Okken viel in de finale van de 800m van het EK in Barcelona juist naast het podium. Met zijn vierde plek toonde hij wel aan weer helemaal terug te zijn op zijn niveau van 2007, toen hij de Europese indoortitel op de 800m voor zich opeiste. Okken kan concurrentie verwachten van Pim Molenaar en de Belg Maarten Mortelmans.

Bij de vrouwen prominenten zal de strijd om de winst gaan tussen 3-voudig winnares Adrienne Herzog en de Marokkaanse Rkia El Moukim. Het sterke deelnemersveld van de mannen prominenten kent geen uitgesproken favoriet en zal naar verwachting een zeer spannende race worden. 

30e Internationale Sylvestercross, 31 december, Soest

Start Korte Cross Mannen 3.200 m 11:55 uur
Start Korte Cross Vrouwen 3.200 m 12:05 uur
Start Prominentenrace Vrouwen 6.000 m: 13:35 uur
Start Prominentenrace Mannen 10.400 m: 14:10 uur

 

 

Nieuwsoverzicht