Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Topklasse bij Sylvestercross in Soest

Topklasse bij Sylvestercross in Soest
24-12-2012

Topklasse bij Sylvestercross in Soest
Soest, 24 december

Drie kersverse Nederlands kampioenen, Khalid Choukoud (lange cross), Tijs Groen (korte cross) en Lesley van Miert (korte cross vrouwen) zullen aan de start staan bij de komende Sylvestercross in Soest op 31 december. Zij zullen het op moeten nemen tegen een aantal internationale topatleten.


Khalid Choukoud is er in Soest bij

Bij de mannen lange cross zullen Abdi Bashir (België), 8e op het recente EK cross, Soufiane Bouchiki (België), 2e op EK cross onder 23 jaar en Jesper van de Wielen (Ned), 4e EK cross onder 23 jaar de belangrijkste concurrenten zijn van Khalid.

Belete Almensh (België) nummer 4 van het EK cross, zal de strijd aanbinden met de nummers 1 en 2 van vorig jaar in Soest: Veerle de Jaeghere (België) en (de in Eindhoven wonende Ethiopische) Sifan Hassan. Ook de Nederlandse topvrouwen Ruth van de Meijden, Andrea Deelstra en Maureen Koster zullen voor het podium gaan. Nederlands kampioene Adrienne Herzog bereidt zich in Amerika voor op de Nations Cup in Edinburg op 5 januari en zal niet van de partij zijn. Spannend gaat het bij de dames toch wel worden, vooral ook omdat afgelopen weekend bij de Internationale Crosscup in Brussel Veerle verrassend favoriete Belete versloeg.

Bij de mannen korte cross zal favoriet Tijs Groen het moeten opnemen tegen de goed in vorm zijnde Mauritaniër Mohamed Berok en mede gezien de kleine verschillen bij het laatste NK in Tilburg belooft deze wedstrijd ook weer een spektakel te worden.

Datzelfde geldt voor de dames korte cross waar Lesley van Miert weliswaar favoriet is maar het zeker geen gelopen race voor haar zal zijn. Ook junioren staan in groten getale aan de start in Soest om zich te laten inspireren door de toppers maar vooral ook om zich te meten met leeftijdgenoten op het pittige uitdagende parcours.


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren