Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Nationaal Crosscircuit naar Soest voor Sylvestercross

Nationaal Crosscircuit naar Soest voor Sylvestercross
30-12-2012

PERSBERICHT
Soest, 30 december 2012

Nationaal Crosscircuit naar Soest voor Sylvestercross
Spannende strijd tussen Khalid Choukoud en Jesper van der Wielen

Op maandag 31 december 2012 wordt in Soest de 32ste editie van de Sylvestercross gehouden. Het is de tweede wedstrijd van de vier topevenementen die tezamen het Nationaal Crosscircuit vormen. Drie van de vier Nederlandse kampioenen (lange en korte cross) zijn op de laatste dag van 2012 present net als drie van de vier winnaars van de eerste editie van het Nationaal Crosscircuit (2011-2012). De strijd in Soest op de lange cross tussen Khalid Choukoud en Jesper van der Wielen spreekt op voorhand tot de verbeelding. Een voorbeschouwing.
 
Lange cross mannen (10.400 meter)
Khalid Choukoud (26) werd vorige maand in Tilburg tijdens de Internationale loket.nl Warandeloop Nederlands crosskampioen 2012, met niet ver achter hem op plek drie Jesper van der Wielen (21). Op een geheel ander parcours in Soest gaan zij maandag strijden om de overwinning. Start en finish zijn in mul duinzand en daardoor zwaar. Blubber zal dit jaar op het parcours zeker niet ontbreken. Krachtlopers zijn hier in het voordeel. Belangrijkste (Belgische) tegenstander is Soufiane Bouchikhi. Andere Nederlanders zijn Ronald Schröer, Gert-Jan Wassink en Jorit van Malsen.


Jesper van der Wielen en Khalid Choukoud in Tilburg tijdens de NK Cross
Foto Erik van Leeuwen

Lange cross vrouwen (6000 meter)
Vorig jaar won de gelouterde Belgische Veerle Dejaeghere Soest vóór de Ethiopische juniore uit Eindhoven Sifan Hassan. Beiden zijn dit jaar weer present, met de Belgische Almensch Belete als belangrijkste concurrente. Sifan Hassan (19) mag in 2013 voor Nederland uitkomen; zij etaleerde eerder dit jaar al verschillende keren haar uitzonderlijke klasse. De winnares van het Nationaal Croscircuit 2011-2012 Ruth van der Meijden is ook van de partij, net als Andrea Deelstra en Maureen Koster. Bronzen EK-medaillewinnares Adrienne Herzog is nniet in Soest; zij bereidt zich in Boulder, USA voor op de Nations Cup in Edinburgh van 5 januari 2013 waarvoor zij een uitnodiging ontving.


Sifan Hassan op de 3000 meter van de Gouden Spike in Leiden, juni 2012
Foto Erik van Leeuwen  

Korte cross mannen (3200 meter)
Tijs Groen (27) is de Nederlandse korte cross kampioen van 2012 én overall winnaar van de vorige editie van het Nationaal Crosscircuit. In Soest is hij vanzelfsprekend huizenhoog favoriet.


Tijs Groen (301) tijdens de NK Cross, november 2012
Foto Erik van Leeuwen  

Korte cross vrouwen (3200 meter)
Lesley van Miert (27) won al vele crosswedstrijden, is Nederlands kampioene en wil ook Soest op haar naam schrijven.


Lesley van Miert in Breda, februari 2012
Foto Erik van Leeuwen

Programma
De wedstrijddag begint al om 9.30 uur met pupillen geboren in 2005-2006. De korte cross bij de mannen start om 13.10 uur, die van de vrouwen om 13.20 uur. Om 13.35 uur starten de vrouwen de lange cross, waarna vanaf 14.10 uur de mannen aan hun lange cross beginnen. Meer informatie over de Sylvestercross (incl. route) vindt u op www.sylvestercross.nl

Nationaal Crosscircuit 2012-2013
Het Nationaal Crosscircuit beleefde eind november een vliegende start met de Internationale loket.nl Warandeloop, tevens NK Cross. Soest is de tweede crosswedstrijd. De Abdijcross in Kerkrade is op zaterdag 19 en zondag 20 januari 2013. De afsluitende finalewedstrijd is de Mastboscross in Breda op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2013. Daar wordt bepaald wie de beste atleet en atlete in zijn/haar leeftijdscategorie is. Alle informatie over het Nationaal Crosscircuit vindt u op www.nationaalcrosscircuit.nl.

Accreditatie voor de Sylvestercross Soest
U bent van harte welkom bij de 32ste editie van de Sylvestercross Soest. Wilt u hierbij aanwezig zijn dan kunt u zich bij Ad van der Wiel, voorzitter Sylvestercross Soest aanmelden via deze link:

 


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren