Sylvestercross

Nog 159 dagen tot de Sylvestercross!

Jaarverslag Sylvestercross 2010.

Jaarverslag Sylvestercross 2010.
21-02-2011

Ter voorbereiding van de 30ste Sylvestercross heeft het stichtingsbestuur in de loop van 2010 elf keer vergaderd en er zijn twee medewerkersavonden georganiseerd. Mede dankzij subsidie van het ministerie van VWS ten behoeve van de Scholierencross, was het beschikbare budget wat groter dan vorig jaar. De meeste “oude” sponsoren en suppliers bleken bereid ook de 30ste editie van de Sylvestercross te blijven ondersteunen, er zijn slechts enkele nieuwe sponsoren toegevoegd. 

De 30ste editie van de Internationale Sylvestercross was weer een groot succes. We kunnen met ruim 2600 finishers terugkijken op een mooie cross. 

Met het overvolle programma, dat we op één dag willen blijven aanbieden, is het absoluut nodig het chronoloog stipt uit te voeren. Vanaf de start van de jongste pupillen om 9:30 uur tot aan de finish van de om 15:00 uur gestarte prestatieloop werden de 22 starts van in totaal 34 onderdelen vrijwel op de seconde uitgevoerd.

Was het bij de 29e Sylvestercross nog wat rustig tussen 11:00 en 12:00 uur, omdat daar toen alleen de BusinessRun gepland stond, nu werden tegelijkertijd ook de prestatieloop over 4 km en voor de eerste keer de Scholierencross gelopen.

In verband met de sneeuw die in de weken voor de cross was gevallen, hebben we daags voor de cross het gehele parcours uit veiligheidsoverwegingen met zand bestrooid en dat heeft goed gewerkt, er was geen sprake van onverantwoorde gladheid. 

Het organiseren van de Sylvestercross is alleen mogelijk dankzij de ondersteuning door meer dan 180 vrijwilligers, veelal leden van AV Pijnenburg.

Ad van der Wiel,
voorzitter Stichting Sylvestercross Soest 
 


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren