Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Adrienne Herzog van start in 30ste Sylvestercross

Adrienne Herzog van start in 30ste Sylvestercross
23-12-2010

Ze houdt nog een kleine slag om de arm, maar als de trainingen komende week naar wens verlopen, gaat Adrienne Herzog op oudejaarsdag voor de vierde keer op rij van start in de prominentenloop van de Soester Sylvestercross. De 25-jarige Herzog heeft een turbulente tijd achter de rug. Ze werd op 12 december jl. gezien als een van de favorieten voor het Europees Crosskampioenschap. Maar nadat enkele dagen daarvoor verschillende leden van haar Spaanse trainingsgroep in verband werden gebracht met dopinggebruik raakte ze zodanig van slag dat ze al na de eerste kilometer gedesillusioneerd uitstapte.
Herzog, zelf geen verdachte in die zaak, kwam terug naar Nederland en liet afgelopen weekend de Brusselse Crosscup aan zich voorbijgaan. Hoewel de trainingsomstandigheden in Nederland momenteel verre van optimaal zijn, voelt Herzog zich inmiddels sterk genoeg om op oudejaarsdag in de Soester duinen van start te gaan. 

Mocht het Woudenbergse talent ook deze jubileumeditie winnend afsluiten, dan is ze de eerste atlete die vier opeenvolgende edities van deze internationale oudejaarscross op haar naam heeft staan. Wil Herzog in die missie slagen, dan zal ze enkele sterke loopsters achter zich moeten houden. De grootste tegenstand is te verwachten van Rkia El Moukim. De jonge Marokkaanse was dit jaar de snelste in de Utrechtse Singelloop. Ook regerend nationaal veldloopkampioene Miranda Boonstra en de Belgische Nathalie de Vos, bezig aan een come-back, zullen voorin te vinden zijn. Andere kanshebbers op een podiumplek zijn Andrea Deelstra, Heleen Plaatzer, Manuela Soccol (Bel), Ruth van der Meijden en triatlete van het jaar Rachel Klamer.

Start Prominentenrace Vrouwen: 13:35 uur
Start Prominentenrace   Mannen: 14:10 uur
Jeugdlopen vanaf 09:30 uur

 

 


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren