Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Atletiekvereniging Pijnenburg houdt workshops Trainen voor de Sylvestercross

Atletiekvereniging Pijnenburg houdt workshops Trainen voor de Sylvestercross
03-12-2010

DOOR MARTINE VERBEEK

SOEST - Nog bijna een maand en dan is het weer zover: de jaarlijkse Sylvestercross door de Soesterduinen. Op 31 december nemen jeugdigen, wedstrijdlo¬pers, recreatieve lopers en Euro¬pese toppers deel aan de wed¬strijd.
Voor de recreanten zijn er spe¬ciale trainingsclinics die hen kunnen voorbereiden op het evenement. Er hebben zich al 55 mensen aangemeld. Ad van der Wiel, voorzitter van de 
Sylvestercross: „We leren ze tijdens zo'n clinic hoe ze bijvoorbeeld het beste heuvels op kunnen rennen. Daarnaast leren we ze het parcours kennen, dat uit veel zand en bospaden bestaat."
Volgens Van der Wiel hebben deze lopers na de clinics geen voorsprong op de rest. „Het draait bij ons niet om winnen. De cross lopen alleen al is een prestatie."
De Sylvestercross wordt dit jaar voor de dertigste keer ge¬houden. Dit jubileum viert de organisatie met het uitreiken van een mooi tegeltje en een speciaal jubileumshirt aan de deelnemers. Daarnaast is er livemuziek tijdens het evene¬ment.
Ieder jaar is het weer een drukte van jewelste bij de Syl¬vestercross. Dit jaar verwacht men ook weer ongeveer drie-duizend deelnemers. Aanmel¬den voor de clinics op 5,12 en 19 december kan nog. Deelname aan de clinic kost twintig euro.

 

 


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren