Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Adriënne Herzog van start in Sylvestercross


22-12-2009

De organisatie van de Sylvestercross is verheugd met de komst van Adriënne Herzog naar de 29e editie van de zware veldloop door de Soester duinen. De 24-jarige Herzog behoort tot de beste crosscountryloopsters van Europa. Enkele weken geleden veroverde ze in het Ierse Dublin een bronzen medaille bij het Europees Kampioenschap Veldlopen.

Op 20 december onderstreepte ze haar klasse door de sterk bezette Crosscup van Brussel op haar naam te schrijven. Het is de derde keer op rij dat Herzog op oudejaarsdag in Soest aan de start verschijnt. In 2007 en 2008 pakte ze de zege in de vrouwen prominentenrace. Ze zal de overwinning dit jaar niet cadeau krijgen. Ze moet daartoe afrekenen met de zeer sterk lopende Ilse Pol, vorig jaar 3e in Soest. Ook regerend nationaal veldloopkampioene Miranda Boonstra en de Vlaamse Stephanie de Croock zullen zeker proberen Herzog van een hattrick af te houden.

Adriënne Herzog woont en traint in Spanje en is slechts af en toe te bewonderen in Nederlandse wedstrijden. Bij de mannen is Michel Butter favoriet. Nederlandse veldloopkampioen Abdi Nageeye heeft zich met een knieblessure moeten afmelden. De meeste tegenstand voor het 24-jarige looptalent uit Beverwijk zal naar verwachting komen van landgenoten Gert-Jan Wassink en Khalid Choukoud. De Witrus Dubovski wordt gezien als een gevaarlijke outsider. 
 

29e Internationale Sylvestercross 31 december 2009

Start Vrouwen Prominentenloop: 13:35 uur

Start Mannen Prominentenloop : 14:05 uur

Jeugdlopen vanaf 09.30 uur


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren