Sylvestercross

Nog 147 dagen tot de Sylvestercross!

Soester Sylvestercross schitterend strijdtoneel voor crossliefhebbers.


19-12-2009

Op de laatste dag van 2009 zoeken de liefhebbers van het veldlopen elkaar nog éénmaal op in Soest voor de traditionele afsluiting van het hardloopjaar. Het uitdagende parkoers van de internationale Sylvestercross voert de lopers langs glooiende bospaden en golvende zandvlakten van de Soester Duinen. Zowel de deelnemers als de toeschouwers verheugen zich op een mooie strijd om de ereplaatsen. 

Blikvanger op het affiche is als vanouds de race voor de prominenten. Bij de mannen zullen Michel Butter (in 2007 nog derde in Soest), regerend nationaal crosskampioen Abdi Nageeye, aanstormend talent Gert Jan Wassink, de ambitieuze Khalid Choukoud en de Witrus Dmitri Dubrovski de meeste aanspraak maken op de hoogste podiumplaats bij de prijsuitreiking. Er is bovendien een aantal lopers dat voor een verrassing kan zorgen. Onder hen veldloopspecialist Gerwin van den Hurk, nieuwkomer Mohamed Ali Mohamed en beloftevolle junior Jesper van de Wielen. Het succesrijke Team Distance Runners (TDR) komt vanuit Noord Holland op volle oorlogssterkte naar Soest. In de afgelopen vijftien jaar lukte het slechts één Nederlander om de altijd sterk bezette oudejaarscross te winnen. Namelijk Kamiel Maase en zelfs drie keren: in 1996, in 2001 en in 2005. 

De strijd bij de vrouwen-prominenten belooft eveneens vuurwerk en lijkt zich toe te gaan spitsen op een duel tussen wegspecialiste Ilse Pol en de ervaren veldloopster Miranda Boonstra. De Vlaamse Stephanie van Croock en de Wit Russische Olga Salewics zullen zich zeker ook voorin laten zien. Uit eigen land mogen we Andrea Deelstra, Sabine van de Reijt, Ruth van der Meijden, Marije te Raa en Sanne Broeksma in de voorste gelederen verwachten. Vorig jaar schreef Adrienne Herzog, die onlangs in Dublin derde van Europa werd, de Sylvestercross voor de tweede achtereenvolgende keer op haar naam. 

Het actuele deelnemersveld van beide prominentenlopen is te vinden op de website van de organisatie.


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren