269 woorden
2 minuten leestijd

Khalid Choukoud en Ruth van der Meijden winnen Lotto Crosscircuit

Breda/Papendal, 1 februari 2015
De vierde editie van het Lotto Crosscircuit, editie 2014-2015 is vandaag met de Mastboscross in Breda afgesloten. Het circuit bestaat uit vier internationale crosswedstrijden in Tilburg, Soest, Kerkrade en Breda. Na afloop van de wedstrijd in Breda zijn de overall winnaars gehuldigd. Bij de lange cross mannen ging de eindoverwinning naar Khalid Choukoud van Haag Atletiek, bij de vrouwen won Ruth van der Meijden van Cifla Nijmegen. Van der Meijden won na de NK Cross in Kerkrade vandaag ook in Breda; Choukoud won de cross in Tilburg, Soest én Kerkrade, maar was vandaag nog op trainingskamp, in voorbereiding op de NK 10km op de weg volgend weekend in Schoorl. Michel Butter won in Breda.
Het overall klassement korte cross mannen werd een prooi voor Wouter Dilling van Seven Hills Running Team, bij de vrouwen was Manon Kruiver van Nova Warmenhuizen/Team Distance Runners de beste.
Mannen lange cross
1.     Khalid Choukoud (Haag Atletiek)
2.     Mohamed Ali Mohammed (Nijmegen Atletiek)
3.     Vincent Mensen (Leiden Atletiek)
Vrouwen lange cross
1.     Ruth van der Meijden (Cifla Nijmegen)
2.     Irene van Lieshout (De Keien Uden)
3.     Maureen Koster (Phanos Amsterdam)
Mannen korte cross
1.     Wouter Dilling (Seven Hills Running Team)
2.     Richard Douma (AV Zaanland)
3.     Neal Bouterse (AV Castricum)
Vrouwen korte cross
1.     Manon Kruiver (Nova Warmenhuizen / Team Distance Runners)
2.     Julia van Velthoven (Cifla Nijmegen)
3.     Lotte Krause (AKU Uithoorn)
Er zijn ook klassementen opgemaakt voor alle juniorencategorieën. Daarvan krijgen de  medaillewinnaars bij de Junioren C en D een trainingsdag met bondscoach Grete Koens op Papendal aangeboden.