287 woorden
2 minuten leestijd

Sterke atleten keren terug aan de start

De Sylvestercross is voor duizenden liefhebbers dé manier om het jaar af te sluiten. 

Iedereen bereidt zich op zijn of haar eigen manier voor. Een aantal volgt een clinic, maar velen zijn oude rotten en komen elk jaar terug, of laten zich uitdagen. 

Zo komt bij de mannen, de Engelsman Mahamed Mahamed, winnaar in Soest vorig jaar, na zijn succesvolle marathon debuut in Valencia (2.08.42uur) het jaar graag in stijl afsluiten in Soest. Concurrentie krijgt hij van de in Nederland woonachtige Ethiopiër Mustafa Kedir. Mustafa heeft al een marathon van 2.07 uur in de benen (2021) en viel dit jaar vooral op bij de Zevenheuvelenloop en de Montferlandrun waar hij resp. 6e en 4e werd.  Op de cross hebben we hem nog niet veel gezien en hij zal zich dus moeten bewijzen in het zand van de Soester duinen.

Meer cross ervaring hebben de  Belgen Yorick van de Kerkhove die bij het EK cross (U23) dit jaar 10e werd op loodzware parcours in Brussel, en Lahsene Bouchiki (broer van oud winnaar Soufian). Lahsene liep ook onlangs de marathon van Valencia (2.08.36) en was al vaker van de partij in Soest.  

Van eigen bodem komen de 5000m loper Tim Verbaandert (13.17 uur dit jaar !!) maar nog niet actief dit crossseizoen, Lucas Nieuweboer (4e NK) , Tom Hendrikse(5e NK) en Stan Schipperen(7e NK).

En we kijken natuurlijk allemaal uit naar de deelname van Twan Huys dit jaar. 

Uitdagingen genoeg om deel te nemen, maar ook zeker de moeite waard om te komen kijken, en je favoriete hardloper te komen aanmoedigen bij de mooiste cross van Nederland, in de prachtige Soester Duinen.

Entree: bij de Wieksloterweg 10a te Soest. Volg de instructies van de verkeersregelaars!

Er is beperkte parkeergelegenheid dus u wordt opgeroepen met de fiets te komen indien mogelijk. 

Nieuwsoverzicht