Sylvestercross

Nog 105 dagen tot de Sylvestercross!

Sylvester Scholierencross

Op 31 december zal tijdens de Sylvestercross in Soest de Bink Sylvester Scholierencross worden georganiseerd. Alle scholen uit Soest en omstreken worden uitgenodigd om teams uit de groepen drie tot en met acht af te vaardigen en mee te dingen naar de titel: “De snelste school van de Provincie Utrecht!”


Verloop van de dag
De Bink Sylvester Scholierencross zal worden gehouden op het parcours van de Sylvestercross (een grote internationale hardloopwedstrijd) in de Lange Duinen van Soest. Er wordt gestreden in de categorieën groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 leerlingen, jongens en/of meisjes. 
Deelnemers die zich hebben ingeschreven wordt geadviseerd minimaal drie kwartier van tevoren aanwezig te zijn in de deelnemerstent in de Lange Duinen. Daar zullen de startnummers worden uitgereikt aan de contactpersoon van de school en is ook plek voor tassen en andere spullen. 
Ook willen we van iedereen een leuke teamfoto maken, waar extra tijd voor nodig is. De teamfoto’s worden gemaakt in de buurt van het grote podium. Warm gekleed gaan is een must; het kan soms koud zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

Starttijd

Omschrijving

Leeftijd

M/V

Afstand

Ronden

10:50

Bink Sylvester Scholierencross GR 3 + GR 4 (teams)

6-7 jaar

 

1200 m

1x1200

11:00

Bink Sylvester Scholierencross GR 5 + GR 6 (teams)

8-9 jaar

 

1200 m

1x1200

11:10

Bink Sylvester Scholierencross GR 7 + GR 8 (teams)

10-11 jaar

 

1200 m

1x1200


Ongeveer 15 minuten na de wedstrijd is de prijsuitreiking op het grote podium, waar de snelste school van de Provincie Utrecht bekend gemaakt wordt!
De netto tijden van de vier snelsten uit het team worden bij elkaar opgeteld om tot de uitslag te komen.
Elke deelnemer krijgt wat te eten en te drinken en een leuke herinnering mee naar huis.


Inschrijven en inschrijfgeld
Inschrijven als team is geheel kosteloos en kan door het aanmeldformulier op de Bink Sylvester Scholierencross flyer in te leveren bij de school. De flyer wordt door de school uitgedeeld aan de leerlingen. De school verwerkt de aanmeldingen vervolgens via onze inschrijfmodule op de website.

Doet de school nog niet mee, maar zijn er klasgenoten die wel zin hebben om mee te doen met een schoolteam? Vraag dan aan de juf/meester of de sportcoördinator van de school of deze ook mee wil doen aan de Bink Sylvester Scholierencross! De functionaris van de school kan contact opnemen met de Commissie Scholierencross wanneer zij nog vragen hebben.


Samenwerking met ons goede doel 'Bas van de Goor Foundation'
De Bas van de Goor Foundation zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Mogen we een team extra aandacht geven i.s.m. Bas van de Goor Foundation als een van de deelnemers van het team diabetes heeft?


Meer informatie
Mocht je meer informatie willen over de Bink Sylvester Scholierencross bekijk dan eens het sfeerverslag dat hieronder te vinden is.
Ook kun je ons mailen op scholierencross@sylvestercross.nl.
Wij zijn op de dag zelf te bereiken via telefoonnummer: 06-610932949 (Patrick Mulder, coördinator Scholierencross)


Foto's


Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren