1029 woorden
5 minuten leestijd

Welkom

Hartelijk welkom op de website van de Rabobank Sylvestercross in Soest. Deze cross wordt dit jaar op 31 december voor de 35ste keer georganiseerd en is een echte cross met een prachtig, maar zwaar parcours. Zowel de start als de finish spelen zich af in duinzand; het overige gedeelte van het parcours leidt de deelnemers over onverharde bospaden. De cross in Soest biedt daarmee een unieke uitdaging. Let bij het gebruik van schoeisel en kleding op de weersomstandigheden van de wedstrijddag.

Er wordt op oudejaarsdag weer een compleet programma aangeboden met wedstrijden voor de jeugd, senioren, masters en prominenten. Daarnaast kunnen recreanten/prestatielopers kiezen uit twee lopen; de Prestatieloop over 4 km (starttijd 10:40 uur) en de Prestatieloop over 1, 2 of 3 ronden van (circa) 3 km (starttijd 15:00 uur). Voor scholieren is dit jaar weer de BINK Sylvester Scholierencross in het programma opgenomen en voor bedrijventeams de Rabobank Sylvester BusinessRun. Zie programma.

Traditioneel wordt de prestatieloop gepland om 15:00 uur, direct na afloop van het hoofdnummer van de Rabobank Sylvestercross, de Mannen Prominenten wedstrijd. In de afgelopen jaren is het aantal deelnemers van de prestatieloop toegenomen tot meer dan 1700. Daarmee is de maximale capaciteit van het parcours zo ongeveer bereikt. Voor deelnemers die de drukte wat willen mijden is de prestatieloop over 4 km (2 ronden van 2 km, starttijd 10:40 uur) een goede keuze.

De Sylvestercross biedt meer dan de individuele wedstrijden.  Er zijn teamlopen voor basisschoolleerlingen (de BINK Sylvester Scholierencross) en bedrijven (de Rabobank Sylvester BusinessRun).

Bij de BINK Sylvester Scholierencross strijden teams van leerlingen uit de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 tegen elkaar. De scholierenteams worden voorbereid op het lopen van een cross door middel van trainingen en clinics.

Lotto Crosscircuit

De Rabobank Sylvestercross maakt natuurlijk deel uit van het Lotto Crosscircuit. De andere crossen zijn de Warandeloop in Tilburg, de Abdijcross in Kerkrade, de Mastboscross in Breda en het NK-cross. Aan het eind van het crisscircuit wordt de stand opgemaakt voor deelnemers die aan het circuit hebben deelgenomen. Prjzen worden uitgereikt aan de junioren en de senioren bij de korte en de de lange cross.


Ons goede doel: de Regenboogboom
De Sylvestercross ondersteunt met ingang van 2014 de Regenboogboom als goed doel. Elke deelnemer kan (vrijwillig) een bedrag doneren aan de Regenboogboom.
 
De Regenboogboom: Voor álle kinderen die het moeilijk hebben.

Vrijwilligers van de Regenboogboom bezoeken ieder jaar duizenden kinderen, tieners en jong volwassenen met een ziekte, handicap of een andere lastige situatie. We werken in zo’n 20 ziekenhuizen. Daarnaast gaan we naar instellingen, scholen en kinderen thuis. Of er nu sprake is van een ziekte, handicap of ander probleem, ieder kind heeft recht op een eigen veilige plek.
Met een Regenboogboom vol kristallen nemen we de kinderen mee op een droomreis in hun eigen fantasie. In een sprookjes-achtig bos zonder bedreigingen vergeten ze de problemen. Het is een plek waar meisjes zich weer prinsessen en jongens zich echte superhelden kunnen voelen.


Inschrijven voor de Rabobank Sylvestercross

Voorinschrijving kan via www.sylvestercross.nl. Dit is mogelijk vanaf 1 september. Voorinschrijving is financieel aantrekkelijk en op de wedstrijddag liggen de startnummers klaar en gaat er dus geen tijd verloren aan na-inschrijving. Ook de jeugd wordt dringend verzocht om zich vooral met voorinschrijving aan te melden.  Deelnemers die gebruik maken van de voorinschrijving via de website kunnen hun startnummer ophalen in de kantine van AV Pijnenburg op woensdag 30 december van 17.00 tot 19.00 uur en op donderdag 31 december tot een half uur voor de start van de wedstrijd. 
 
Voor de teamlopen is voorinschrijving verplicht. Voor de  Rabobank Sylvester BusinessRun is er een aparte inschrijving envenals voor de BINK Scholierencross. Voor de BINK Sylvester Scholierencross worden de scholen in de regio Soest separaat benaderd. Zie ook BINK Sylvester Scholierencross. 

Nainschrijving is bij de individuele onderdelen mogelijk op 31 december tot drie kwartier voor de start van de wedstrijd. 


Trainingsclinic: leren lopen van een cross

Op de zondagen 29 november, 6, 13 en 20 december verzorgt de Rabobank Sylvestercross in samenwerking met een aantal sponsoren een trainingsclinic van vier trainingen. Onder leiding van deskundige trainers van A.V. Pijnenburg wordt op en in de nabijheid van het parcours getraind. Inschrijven voor de clinics kan clinics@sylvestercross.nl

Herinnering

Deelnemers aan de Sylvestercross krijgen uiteraard een herinnering. De pupillen, de CD-junioren en de scholieren krijgen een herinneringsbeker; alle overige deelnemers een tegeltje. Het tegeltje is de traditionele herinnering, die al wordt uitgereikt vanaf de vijfde Sylvestercross. Er zijn dus -inclusief het tegeltje van 2013- al 29 verschillende tegeltjes gemaakt en uitgereikt. De complete verzameling is te zien in de vitrinekast in de kantine van AV Pijnenburg. Aan het Kerkpad nummer 57 in Soest stond tot 1971 een eigenzinnige toeristische trekpleister: het zogenaamde Spreukenhuisje. Het huisje dat was beplakt met borden en schoteltjes waarop allerlei spreuken, behoorde bij een plaatselijke pottenbakkerij. Door het Speukenhuisje is het idee van het tegeltje als herinnering voor de Sylvestercross ontstaan.


Tijdwaarneming en persoonlijke video

Er wordt bij de Sylvestercross gebruik gemaakt van de een elektronische tijdwaarneming. Dit jaar maken we wederom gebruik van het systeem van MySports. Natuurlijk worden bruto en netto tijd gemeten, maar daarnaast wordt van elke deelnemer een aantal videofilmpjes gemaakt, die na afloop van de cross via streaming video (gratis) te bekijken zijn. Aanvullend is het ook mogelijk een actiefoto te bestellen. Deze unieke service is alleen met het systeem van MySports mogelijk en daarom maakt de Sylvestercross hier als eerste nationale cross gebruik van.  De tijdregistratiechip is bevestigd aan het startnummer. De uitslagen komen op www.sylvestercross.nl en uitslagen.nl snel beschikbaar.


Kleedgelegenheid en toiletten

Kleedkamers, douches en toiletten bevinden zich op de accommodatie van A.V. Pijnenburg  in de onmiddellijke omgeving van het parcours. Deelnemers kunnen zich ook omkleden in de grote tent bij het parcours. Tevens zijn er op verschillende plekken, onder andere bij start/finish, extra toiletten geplaatst


Deelname, voorwaarden, aansprakelijkheid

De organisatie, in handen van de Stichting Sylvestercross Soest i.s.m. A.V. Pijnenburg, zal alles doen wat in haar vermogen ligt om het evenement goed te organiseren. Voor de deelnemers geldt uitdrukkelijk dat ze deelnemen op eigen risico en verantwoordelijkheid. De organisatie is niet aansprakelijk voor ongelukken en/of schade. Daar waar de verstrekte informatie niet in voorziet, beslist de organisatie.
Nieuwsoverzicht