393 woorden
2 minuten leestijd

Bestuur en blokhoofden 2023 versterkt

In aanloop naar de Sylvesercross 2022 en in de evaluatie in januari 2023 heeft het bestuur van de stichting aangegeven zich zorgen te maken om dit unieke loopevenement ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren. Enerzijds hadden we diverse vacatures in het bestuur en blokhoofden (teamleads), temeer diverse mensen door uitstel van de jubilemuedite langer doorgegaan zijn en nieuwe aanwas uitbleef mede doordat we door 2 jaren geen fysieke cross minder zichtbaar waren. Daarnaast hebben we te maken met toegenomen eisen om een evenement als dit (in een natuurgebied) te mogen organiseren.

Verheugd berichten we dat het bestuur en de meeste functies van blokhoofd voor de editie 2023 zijn ingevuld. Ook hebben we de voors- en tegens besproken, en zijn ondanks dat we nog wat zaken te regelen hebben, tot de conclusie gekomen dat we ook in 2023 weer een Sylvester by Night en Sylvestercross met een volledig programma gaan organiseren. 

Het bestuur is vanaf nu, met het terugkeer van een tweetal oud-bestuursleden en twee nieuwe leden, weer op volle sterkte en bestaat uit:

Evert ten Kate               Voorzitter en sponsoring
Antoinette Huisman      Secretaris
Annette Steenman        Penningmeester (eerst nog samen met Frans Witteveen)
Esther de Vlugt      Veiligheid en vergunningen
Patrick Mulder         PR & communicatie, teamlopen en Sylveter by Night
Stefan Smits            Wedstrijdorganisatie
Hans Kujper                  Facilitair

Bij de blokhoofden hebben wij Jasper Smits bereid gevonden ook het parcours uitzetten onder zijn hoede te gaan nemen en Rik Barlo voor de By Night parcourscommissie. Zoë Posthuma (finishgebied) is na een interim rol in 2022 nu definitief blokhoofd. 

We hebben nog wel 2 functies als blokhoofd. Daarnast zijn we altijd op zoek naar vernieuwing van ons vrijwilligerscorps. Ook is de Sylvestercross uitermate geschikt om een (maatschappelijke) stage te doen. Wil je hierover meer weten kijken op de site vacatures en/of mail een van de bestuursleden.

We verheugen ons om samen met de meer dan 150 vrijwilligers weer een mooie Sylvester by Night op 30 december en Sylvestercross op 31 december a.s. te organiseren met een volwaardig programma. De voorbereidingen zal al weer begonnen. Noteren jullie het alvast in je agenda?

Update juni 2024: We zijn blij dat Luc van Wessel de rol van blokhoofd/teamlead Opbouw start- en finishgebied met enthousiasme opzich neemt. 

Nieuwsoverzicht