378 woorden
2 minuten leestijd

Tegeltje 2023: aanmoedigen en doelen halen

Het is traditie dat de (seniore) deelnemers aan de Sylvestercross op oudejaarsdag een stenen tegeltje als herinnering krijgen. Dus niet een medialle of een vaantje zoals bij veel andere sportevenementen. Op de tegelgalerij ziet u de voorbeelden van vorige edities. De jeugd, scholieren en g-crossers krijgen een klein bekertje als herinnering. 

Het ontwerp van editie 2023 is gemaakt door Erica Heykoop. Zij is sinds 2 jaar als vormgever actief betrokken bij de Sylverstercross voor o.a. opmaak (digitaal) drukwerk/flyers. We hebben Erica gevraagd of ze inspiratie heeft voor het ontwerpen van het tegeltje voor deze editie. Erica  reageerde enthousiasat en zegt: "Ik realiseerde mij door de betrokkenheid wat een mooi evenement dit is op een prachtige locatie. Zelf ben ik namelijk geen (hard)loper. Het halen van de finish is in mijn ogen daarom een hele prestatie. Of je nou een professionele lange afstand loopt, of een korte afstand, ik heb bewondering voor alle deelnemers die door het mulle zand voor hun doel gaan. Aanmoedigen is meer mijn ding. De positieve energie, het plezier en de samenhorigheid is voelbaar. Dat maakt het aanmoedigen van de deelnemers zo leuk.  Aanmoedigen en doelen halen was daarom mijn inspiratie voor dit tegeltje! Ik wens iedereen een prachtig jaar toe. Met als doel deelnemen aan- of aanmoedigen bij de Sylvestercross 2024!"

Het verhaal van het tegeltje voor dit jaar is nog wat groter. In het verleden werden de tegeltjes in China geproduceerd (bedrukking op tegels) en per schip vervoerd naar Nederland. Vanwege onder andere duurzaamheid vinden we het niet langer verantwoordelijk om dit van zo ver weg te halen. Tegelijkertijd willen we de traditie van een stenen tegeltje wel in stand houden. We hebben gezocht naar een (duurzame) leverancier in Nederland (of EU), maar deze helaas niet gevonden. Voor dit jaar is de oplossing dat we tegels die niet geschikt zijn voor betegelen van een keuken/badkamer hebben gekocht, een sticker lokaal hebben laten drukken en het vervolgens in een Penitentiaire Inrichtingen in Nederland hebben laten beplakken en voorzien van een haakje. Dus zo kunnen we alle deelnemers ook dit jaar toch een unieke stenen tegeltje aanbieden als herinnering. 

PS Wanneer u een alternatieve (duurzame) leverancier kent voor leveren/bedrukken stenen tegeltjes of connecties mee heeft, verzoeken wij u te helpen ons met elkaar in contact te brengen. 


Foto: Erica Heykoop

Nieuwsoverzicht