Sylvestercross

Nog 159 dagen tot de Sylvestercross!

Terugblik: Sylvestercross groot succes

Terugblik: Sylvestercross groot succes
15-02-2014

De Soester Courant van 8 januari spreekt in een pagina groot verslag van een prestatie van formaat. Vanuit een in de duinen opgebouwd tijdelijk atletiekdorp waren - onder gunstige weersomstandigheden – alle voorzieningen getroffen voor dit grootste Soester sportevenement. De prestatieloop was het fraaie slotakkoord van het festijn. Die bonte stoet voor alle leeftijden is de beloning voor alle  vrijwilligers en voor de organisatie van de Sylvestercross. Er is weer een puik stuk werk verricht …aldus de krant.

De 33e editie had, met in totaal 3358 deelnemers, ruim 300 meer lopers dan vorig jaar.

Jeugdlopen voor de pupillen, de junioren CD en de junioren AB. De BINK-Sylvester Scholierencross en de Rabo Sylvester Businessrun. Korte cross, mastercross en het hoofdnummer van de dag : de Prominentenloop dames en heren. Traditioneel afgesloten met de grootste recreatieve cross van Nederland, met dit jaar 1757 deelnemers.

Zo’n 200 vrijwilligers – voor het merendeel Pijnenburgers – zetten zich in voor een goed verloop van de cross o.a. : opbouwen van het start- en finish gebied, inschrijven van de deelnemers, uitzetten van het parcours, tijdregistratie, uitreiken van de prijzen en de catering.

De duinen worden aan het einde van de dag zo netjes achter gelaten dat het op Nieuwjaarsdag voor wandelaars vrijwel niet zichtbaar is waar dit grote festijn zich afspeelde. Hulde aan onze fantastische medewerkers.

Op de medewerkersavond van 13 december kwamen vele vrijwilligers om zich goed voor te bereiden èn om gewoon een gezellige avond te hebben. Ook de evaluatie avond van 10 januari werd druk bezocht.

Er wordt hard gewerkt aan het Impressieboek, dat evenals vorige jaren binnenkort wordt uitgereikt aan onze sponsoren, suppliers, vrienden en aan alle vrijwilligers. In de eerste vergadering Bestuur Sylvestercross van 5 februari werd vooral teruggeblikt op de 33e cross. Ter voorbereiding ‘destilleerde’ voorzitter Ad van der Wiel uit de verschillende evaluaties 72 beslispunten.

Het waren de evaluaties van de vrijwilligers, van de vrijwilligersavond, van de Technisch Gedelegeerde, van de Wedstrijdleider, van de finish ploeg en van de Scholierencross.

Het Bestuur heeft alle beslispunten serieus besproken. Een deel er van is opgenomen in de uitvoerings plannen van de 34e Sylvestercross.

Dit alles maakt dat we de cross telkens verbeteren. Het grote aantal opmerkingen en voorstellen  geeft ook de verantwoordelijkheid en de betrokkenheid van vele vrijwilligers aan.

Een terugblik op een zeer geslaagde 33e en een mooie start van de 34e Sylvestercross !


Nieuwsoverzicht

Sylvestercross evaluatie 2019

Onze Sponsoren